1. korak: Navežite stik z uradnim zastopnikom Algordanze v Sloveniji, podjetjem Pogrebne storitve Babajić d.o.o., ki uredi vse administrativne in uradne postopke, potrebne za preobrazbo človeškega pepela v spominski diamant. Uradni zastopnik vam je na voljo za vsa vprašanja. Pokličite jih ali jim pišite. V zavihku “Kontakt” se nahajajo vsi potrebni kontaktni podatki.
  2. korak: Ob odločitvi za izdelavo spominskega diamanta in oddaji naročila poravnate 50 odstotkov vsote zneska, tj. cene izdelave spominskega diamanta, potrdilo o naročilu pa vam izda podjetje Babajić d.o.o.
  3. korak: Zaposleni v podjetju Pogrebne storitve Babajić d.o.o. bodo pepel pokojnika dostavili na sedež Algordanze v Švici.
  4. korak: V laboratoriju izvedemo analizo pepela, ki mu določimo t. i. kemijski prstni odtis. Na osnovi analize, ki služi tudi kot kasnejše potrdilo pristnosti, vam bomo sporočili natančnejše podatke o času izdelave posameznega spominskega diamanta.
  5. korak: Po izvedeni ekstrakciji ogljika od ostalih snovi v pepelu se prične rast spominskega diamanta pod visokim pritiskom in visokimi temperaturami. Koliko časa bo trajala rast spominskega diamanta oziroma njegova izdelava, je odvisno od izbrane velikosti. Večji kot je izbrani spominski diamant, dlje časa bo potreboval da zraste. Izdelava diamanta se prične nemudoma po prejemu pologa, do predaje spominskega diamanta pa lahko preteče med 3 in 10 meseci. Vse korake od izdaje naročila, predaje pepela, do analize in same predelave pepela natančno dokumentiramo.
  6. korak: Preko uradnega zastopnika v Sloveniji vam, ko je rast končana, dostavimo spominski diamant v žlahtni leseni šatulji. V roku 10 dni od prevzema spominskega diamanta s certifikatom poravnate še drugi delni znesek.

Končna cena naročila oziroma izdelave spominskega diamanta je odvisna od izbrane velikosti spominskega diamanta.