Obzirnost

Kljub zapletenosti in tehnični naravi postopkov rasti spominskega diamanta, v Algordanzi na njihovo izdelavo gledamo vse prej kot zgolj s tehnične strani. Preobrazbo pepela pokojnika v spominski diamant vedno izvajamo s spoštovanjem visokih moralnih in etičnih standardov. Na družbeno odgovoren način in s spoštovanjem dostojanstva vsakega posameznika (bodisi naročnika bodisi preminulega), s posmrtnimi ostanki vedno ravnamo z najvišjo stopnjo skrbnosti. Vse podatke diskretno hranimo v bazi podatkov, ki tretjim stranem ni dostopna in obstaja prvenstveno zaradi internega nadzora kakovosti. Vsakemu naročilu dodelimo šifro, ki omogoča upravljanje s postopkom izdelave in naročnikom omogoča, da spremljajo celoten postopek od prejema pepela do končne predaje spominskega diamanta, kar sicer traja več mesecev. Naročniki lahko z nami oziroma našimi predstavniki kadarkoli stopijo v stik in preverijo stanje rasti diamanta.

 

Zagotovljeno brez dodatkov

Pred preobrazbo pepela strokovnjaki izvršijo natančno analizo kemijske sestave pepela. Pri tem zabeležijo t. i. kemijski prstni odtis, ki podaja zelo natančne podatke o individualni sestavi pepela, ki se razlikuje od pokojnika do pokojnika. S priloženim certifikatom Algordanza zagotavlja pristnost in stoodstotni izvor spominskega diamanta iz dostavljenega pokojnikovega pepela.

 

Čistost in sijaj

Algordanza vse spominske diamante izdeluje z največjo skrbnostjo in zagotavlja, da spominski diamanti ustrezajo vsaj kakovostni stopnji SI (ta označuje malo primesi), v več kot 80 odstotkih primerov pa se jim dodeli celo najvišja kakovostna stopnja VS (zelo malo primesi).

 

Nadzor kakovosti in certifikat

ISO Certifikat podjetja Algordanza

Skozi celoten postopek izdelave diamanta izvajamo strog nadzor kakovosti. Certifikat, ki ga naročnikom podelimo ob predaji spominskega diamanta, je zagotovilo izvora diamanta iz pepela pokojnika, kakor tudi potrdilo o njegovi kakovosti. Priloženo je tudi poročilo o sestavi diamanta, ki navaja kemijsko sestavo, velikost, brus in barvo diamanta. Da postopke v Algordanzi vodimo izključno v skladu z najvišjimi standardi, potrjuje tudi ISO 9001:2000 certifikat, ki ga je podjetje pridobilo že leta 2007. Certifikat potrjuje spoštovanje mednarodnih predpisov sistema upravljanja kakovosti.